Home

Over kOog

Redactie

Correctie

Copywriting

Vertaling

Tarieven

Klanten

kOog voor Tekst is het tekstbureau van Joost Simons, gevestigd in Koog aan de Zaan.

Na een studie scheikunde en promotieonderzoek op het gebied van de microbiologie, heb ik mij in 1992 gestort op de oude liefde van mijn familie: schrijven.

Sindsdien heb ik een redactionele bijdrage geleverd aan tal van Nederlands- en Engelstalige tijdschriften, brochures, boeken, websites, agendaís, advertenties en andere producties, voor klanten in Nederland, Engeland, de Verenigde Staten, Zweden en BelgiŽ.

In veel gevallen was ik betrokken bij het totale productieproces, en derhalve kan ik ook bogen op ruime ervaring voor wat betreft beeldredactie en -bewerking, het maken van websites, en drukwerkbegeleiding.

Mijn schrijfexpertise en -ervaring liggen vooral op het gebied van kunst, cultuur, entertainment, reizen, wetenschap en (bedrijfs)geschiedenis. Een brede algemene ontwikkeling, gezonde nieuwsgierigheid en vlotte pen, bieden mij echter voldoende hulpmiddelen om ook over andere zaken te schrijven.

Voor Engelstalige tekstproducties en vertalingen werk ik samen met mijn Amerikaanse verloofde, die de laatste puntjes op de 'i' zet.

Mijn motto is: houd het simpel en maak het spannend. Niet het onderwerp maar de schrijver bepaalt hoe lezenswaardig een tekst is.

 

Contact